Hlavní obsah

Pacient s koronavirem při útěku z izolace v Číně pokousal sestřičku

Novinky, das

Nigerijský pacient nakažený koronavirem, který chtěl utéct z izolace v čínské nemocnici v Kuang-čou, napadl a pokousal zdravotní sestřičku, která mu šla původně odebrat krev a zabránila mu tak v útěku. Obličej a krk sestřičky zůstaly plné modřin a škrábanců.

Foto: China Daily, Reuters

Lékaři a pacienti v jedné z provizorních nemocnic ve Wu-chanu. Ilustrační foto

Článek

Sedmačtyřicetiletý Nigerijec Okonkwonwoye Chika Patrick byl pozitivně testován na koronavirus 20. března, krátce po svém příletu do jižní Číny. Jelikož se jeho stav začal zhoršovat, o šest dní později byl hospitalizován v nemocnici v Kuang-čou.

Když mu zdravotní sestra přišla 1. dubna odebrat krev, vrazil do ní a chtěl z izolace utéct. Sestra se ho snažila zadržet, a jak bylo napsáno v policejní zprávě, nemocný ji přitlačil k zemi, několikrát ji udeřil a pokousal v obličeji.

Podle místní policie je nyní nemocný léčen v izolaci pod policejním dohledem. Jakmile se uzdraví, bude stíhán podle čínských zákonů.

Jak to je s čínskými čísly o koronaviru? Tajná zpráva vyvolala napětí

Koronavirus

V Číně se přitom nejedná o první případ násilí ze strany cizinců. Několik dní před touto událostí byl ze země vykázán marocký občan, který předtím napadl zdravotnický personál, když byl z jejich strany požádán, aby nosil roušku.

Návrat k normálu se nekoná. Ve Wu-chanu zase zpřísňují opatření

Koronavirus

Policie proto nyní apeluje na všechny zahraniční návštěvníky, aby přísně dodržovali příslušné zákony a antivirová nařízení země.

Čína nyní čelí druhému ohnisku koronavirové nákazy kvůli rostoucímu počtu importovaných případů a také přenosu viru od lidí, kteří nevykazují žádné příznaky.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

V Číně bylo doposud evidováno 81 620 nakažených a 3322 obětí. Celosvětově bylo pozitivně testováno více než 1 milión lidí, přičemž doposud je hlášeno kolem 53 000 obětí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám