Hlavní obsah

Opilý chuligán kašlal a plival na policistku, dostal půl roku natvrdo

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřicetiletý David Mott z britského Blackburnu skončil na půl roku za mřížemi poté, co v pondělí opilý vyhrožoval policistce tím, že ji nakazí koronavirem, a plivnul na ni. Ve zrychleném soudním řízení byl odsouzen ke 26 týdnům odnětí svobody.

Foto: Profimedia.cz

Britští policisté

Článek

Vše začalo poměrně nenápadně. Policisté zastavili taxík, ve kterém Mott cestoval s dalšími dvěma lidmi. Když ho po vystoupení z vozidla policistka Linda Haywoodová upozornila na to, že jako skupina nedodržují nová pravidla o nesdružování se, opilý David Mott se přestal ovládat a vykročil směrem k policistce.

Haywoodová jej vyzvala, aby od ní poodstoupil, on však na ni místo toho kašlal a plival. Policistka byla nucena použít pepřový sprej a výtržníka zpacifikovat. U soudu muž posléze připustil, že jeho chování vůči policistce bylo výhrůžné, navíc měl v držení útočnou zbraň a marihuanu.

Až rok za mřížemi

„Z toho absolutního pohrdání, které předvedl vůči mně jako policistce a člověku, je mi špatně. My policisté chráníme veřejnost a neměli bychom během toho být vystaveni zbytečným rizikům, jaká vyvolal právě Mott,” uvedla policistka.

Vzhledem k tomu, že si byl muž vědom toho, že se nový koronavirus může přenést kašláním a pliváním, uvedl policistku v obavy o její osobní bezpečnost.

Vyšetřovatelé již uvedli, že kdokoliv, kdo něco obdobného udělá v budoucnu, bude čelit trestu odnětí svobody ve výši až jednoho roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám