Hlavní obsah

ON-LINE: V Česku přibylo 53 nových případů nákazy koronavirem

Aktualizováno

V Česku přibylo v pátek zatím 53 nových případů nákazy koronavirem Sars-CoV-2. Aktuálně s infekcí bojuje 2913 lidí. Německo za posledních 24 hodin eviduje dalších 477 případů nákazy koronavirem, což je méně než za předchozí den. Mírně optimistická čísla přicházejí také z Číny. Naopak na Slovensku evidují už třetí den dvouciferný počet nových případů.

Foto: Achmad Ibrahim, ČTK/AP

Testování na koronavirus v Jakartě.

Článek

18:32 - Zhruba pět týdnů před restartem NBA mělo pozitivní test na koronavirus celkem 16 basketbalistů z klubů soutěže. Liga oznámila, že se jedná o pět procent z 302 hráčů, kteří se podrobili testům v úterý.

18:11 -  Za pátek zatím přibylo 53 potvrzených případů nákazy koronavirem. Nemocných je v současnosti 2913, skoro tři čtvrtiny nakažených se již z choroby vyléčily. Od začátku epidemie zemřelo v Česku v souvislosti s koronavirem 346 lidí z celkového počtu 10 923 nakažených. U většiny nakažených novým koronavirem má nemoc covid-19 lehký průběh. Podle posledních údajů ministerstva zdravotnictví je s koronavirem hospitalizováno 125 lidí, z nichž 12 je ve vážném stavu. Během pátku podlehl nákaze jeden člověk.

17:29 - Komplikacím spojeným s nákazou koronavirem v Británii za poslední den podlehlo dalších 186 lidí, což je nejvyšší denní bilance od začátku minulého týdne. Nových případů infekce přibyla za 24 hodin zhruba tisícovka, což byl naopak menší přírůstek než ve čtvrtek. Informovalo o tom tamní ministerstvo zdravotnictví.

V Barceloně našli stopy koronaviru v odpadní vodě z loňského března

Koronavirus

15:43 - Studie Barcelonské univerzity (UB), o níž v pátek informují španělská média, odhalila koronavirus SARS-CoV-2 ve vzorcích odpadních vod z Barcelony už z března 2019. Pokud se závěry této studie potvrdí, znamenalo by to, že koronavirus oficiálně odhalený loni v prosinci v Číně mohl být v Evropě už mnohem dříve, než se dosud předpokládá. Podle španělských médií studie UB ještě čeká na další ověření.

12:17 - Slovensko poprvé od konce dubna zaznamenalo tři dny po sobě dvouciferný počet nových případů nákazy koronavirem. Infikovaní přibývají zejména v jednom z okresů na severu země, kde úřady v reakci zavedly omezení ve snaze šíření choroby covid-19 zpomalit.

Ve čtvrtek testy odhalily na Slovensku dalších 13 nakažených koronavirem, z toho sedm pacientů pochází z okresu Čadca nedaleko hranic s Českem. Také ve středu byla zhruba polovina z 23 potvrzených případů infekce zjištěna právě ve zmíněném regionu. Celkově tam hygienici hlásí tři desítky nakažených.

11:05 - Průběh koronavirové nákazy u většiny dětí v Evropě je pouze mírný, úmrtí jsou velmi vzácná. Významná část infikovaných dětí ale potřebuje intenzivní lékařskou péči. Vyplývá to z vědecké studie, kterou zveřejnil odborný časopis zaměřený na lékařskou vědu The Lancet a na niž upozornila stanice BBC.

9:47 - V Maďarsku zemřel na plicní chorobu covid-19, kterou způsobuje nákaza koronavirem, jeden člověk, čímž se celkový počet obětí v zemi zvýšil na 578. Potvrzených případů nákazy Sars-CoV-2 je v zemi 4127.

9:20 - V České republice bylo ve čtvrtek potvrzeno 93 nových případů covidu-19, což je o 34 méně než ve středu. Nemocných je v současnosti 2892. Od začátku epidemie zemřelo v Česku v souvislosti s koronavirem 345 lidí z celkového počtu 10 870 nakažených. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví k páteční 9. hodině.

6:21 - V Dole ČSM-Sever ve Stonavě na Karvinsku začne v pátek další plošné testování pracovníků OKD na koronavirus způsobující nemoc covid-19. Nařídila ho Krajská hygienická stanice (KHS) v Ostravě, protože ve firmě v posledních týdnech začalo přibývat lidí, kteří se koronavirem nakazili.

6:14 - Úřady pevninské Číny oznámily 13 dalších případů nákazy koronavirem, převážnou většinu v Pekingu. Oproti předchozímu dni jde o mírný pokles. Informovala o tom agentura Reuters.

Nedostatkový Remdesivir v Česku dostane každá nemocnice, která si řekne

Koronavirus

Čínské úřady ve čtvrtek hlásily 19 nově nakažených. V hlavním městě, kde se objevilo nové ohnisko, jich bylo 13, dnes jich metropole evidovala 11.

6:10 - Německo s přibližně 83 miliony obyvatel nově eviduje 21 dalších úmrtí v souvislosti s covidem-19, celkem kvůli komplikacím spojeným s tímto onemocněním zemřelo 8948 pacientů. O den dříve RKI hlásil 630 nově nakažených a 13 zemřelých.

Koronavirus je v 63 okresech. Nové ohnisko hlásí Liberec

Koronavirus

6:03 - Německo za posledních 24 hodin eviduje dalších 477 případů nákazy koronavirem, tedy méně než za předchozí den. Celkový počet infikovaných od propuknutí nákazy tím vzrostl na 192 556. Vyplývá to ze statistik, které v pátek zveřejnil tamní Institut Roberta Kocha (RKI).

6:00 - Dobré ráno z pražské redakce. Svět je opět o den blíže konci pandemii nového koronaviru. Veškeré dění k tématu pro vás sledujeme v on-line reportáži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám