Hlavní obsah

Omezení volného pohybu osob bude platit do konce nouzového stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opatření, kterými vláda omezuje volný pohyb osob, uzavřela restaurace a obchody, budou platit po celou dobu platnosti nouzového stavu. Rozhodlo o tom ministerstvo zdravotnictví a vláda to v pondělí vzala na vědomí. Opatření dosud měla vždy konkrétní konec a prodlužovala se. Nejprve platila do 1. dubna, posléze do 11. dubna. Nyní tak není stanoveno žádné konkrétní datum.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Po vyhlášení nouzového stavu se vylidnil také Pražský hrad

Článek

Nouzový stav nyní platí do 11. dubna a Sněmovna bude v úterý rozhodovat, zda ho prodlouží do konce měsíce nebo až do 11. května, jak navrhuje vláda.

Ovšem z vyjádření politiků vyplývá, že dají přednost datu 30. dubna.

V rámci opatření nemohou lidí chodit ven, pouze v případech, kdy je k tomu jasný důvod, což je především cesta na nákup, do zaměstnání nebo kvůli pomoci příbuznému. Dovoleny jsou i procházky v přírodě a od úterý také sportování na venkovních sportovištích.

Je také nařízeno až na výjimky nosit roušky na veřejných prostranstvích a neshlukovat se ve skupinách větších než dva lidé, pokud nejde o členy domácnosti.

Otevírají se venkovní sportoviště. Běh a cyklistika bez roušky, rozhodla vláda

Koronavirus

Uzavřeny stále zůstávají některé obchody a služby a především restaurace, bary a kavárny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám