Hlavní obsah

Obézní Johnson hodlá vést tažení proti obezitě

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský premiér Boris Johnson plánuje podle deníku The Daily Mail celostátní boj proti obezitě poté, co došel k názoru, že jeho značná nadváha přispěla k tomu, že jen těžko zvládal nedávnou nákazu koronavirem. S nemocí covid-19 se na několik dní ocitl i na jednotce intenzivní péče, kam se jinak dostávají jen těžké případy nemoci.

Foto: Henry Nicholls, Reuters

Boris Johnson na snímku z 14. května

Článek

„Pro vás hubeňoury je to v pořádku,“ řekl podle listu The Times svým poradcům k dopadům covidu-19.

Prohlásil prý také, že zkušenost z nemocnice, kde se to podle něj mohlo „vyvinout tím i oním směrem“, jej přivedla k tomu, že chce stanout v čele boje proti obezitě za veřejné zdraví.

Johnson, který měří 175 centimetrů, vážil před odchodem do nemocnice podle Daily Mailu 111 kilogramů. Jeho index tělesné hmotnosti (BMI) odpovídal číslu 36, přičemž již BMI nad 30 značí obezitu. Podle studie výzkumníků z Glasgow, zveřejněné minulý měsíc, obezita dvojnásobně zvyšuje riziko, že nemocný s covidem-19 bude vyžadovat lékařské ošetření včetně intenzivní péče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám