Hlavní obsah

Obézní dceru léčila Američanka z koronaviru svépomocí. Nepovedlo se

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmnáctiletá Američanka Carsyn Davisová z Floridy na konci června zemřela v souvislosti s onemocněním covid-19. Dívka, která v minulosti překonala rakovinu, se dva týdny před smrtí zúčastnila sešlosti v kostele a její rodiče se následně rozhodli léčit dceru svépomocí.

Foto: Profimedia.cz

Dívka zemřela na komplikace spojené s onemocněním covid-19. Ilustrační foto

Článek

Zveřejnění lékařské zprávy mladé Američanky vyvolalo hned několik zásadních otazníků. Dívka, která v minulosti překonala rakovinu a trpěla vzácnou autoimunitní poruchou, se v červnu zúčastnila oslavy uvolnění opatření v kostele, kde bylo přítomno dalších zhruba 100 lidí, zejména dětí. V kostele nebyl dodržován systém bezpečných rozestupů, přítomní si navíc nechránili obličeje rouškami, hráli basketbal, zpívali karaoke a bavili se.

Poté, co se u obézní dívky objevily příznaky nemoci covid-19, se rozhodli její rodiče pro domácí léčbu. Matka, která pracuje jako zdravotní sestra, dceři podávala antibiotika, hydroxychlorochin a nakonec také kyslíkovou masku, kterou měla půjčenou od příbuzného.

Antimalarika proti koronaviru? V USA už to zatrhli, nefunguje to

Koronavirus

Zhoršující stav donutil rodiče s dcerou navštívit dětského lékaře. Ten rodičům doporučil, aby jejich dcera byla hospitalizována a připojena na dýchací přístroje. Dívka byla následně pozitivně testována na koronavirus, rodiče podle lékařské zprávy přesto intubaci dýchacích cest odmítli.

K hospitalizaci v nemocnici v Miami došlo až několik dní před smrtí, kdy byla dívce provedena transfuze krevní plazmy a byla připojena na dýchací přístroje. O den později dívka, jež byla členkou křesťanského sboru, zemřela.

Děti nikdo nekontroloval

Na případ upozornila datová analytička Rebekah Jonesová, která má na Floridě na starosti projekt Florida COVID Victims. Ten nezávisle informuje o statistikách koronavirové pandemie.

Muž z jednoho z nejznámějších snímků z 11. září 2001 podlehl koronaviru

Koronavirus

„Ten případ mě zaujal, protože se týkal tak mladé osoby. Když jsem se dozvěděla o její anamnéze v souvislosti s party v kostele a chováním její matky, tak jsem byla smutná a rozčílená,” uvedla Jonesová, která poskytla informace serveru Newsweek.

Pastor kostela, kde se konala party pro děti, uvedl, že na akci byla přijata opatření zajišťující bezpečnost účastníků. Připustil ale, že mezi nimi nebylo dodržování rozestupů, a dodal, že nikdo na události nebyl kontrolován, uvedl server NBC.

Reklama

Výběr článků

Načítám