Hlavní obsah

Obětí koronaviru je ve Francii nejspíš více. Stát počítá jen úmrtí v nemocnicích

Paříž

Francie je v Evropě čtvrtou nejpostiženější zemí koronavirem. Dosud hlásí 1100 obětí na životech, ale jejich skutečný počet může být vyšší, varoval předseda federace francouzských nemocnic Frederic Valletoux. Do oficiálních čísel se prý počítají jen ti lidé, kteří viru podlehnou v nemocnici.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pracovník pohřební služby přiváží rakev do pečovatelského domu v Paříži, ve kterém mělo na koronavirus zemřít 16 lidíVideo: Reuters

 
Článek

Země podle Valletouxe nezapočítává nakažené, kteří nemoci Covid-19, kterou koronavirus způsobuje, podlehnou mimo nemocnice.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

„Známe pouze data, která nám poskytují nemocnice. Nárůst v oficiálních číslech je už i tak vysoký, ale celkový počet mrtvých by byl bezpochyby vyšší, kdybychom započítali situaci z domovů důchodců a v potaz brali ty, kteří zemřou doma,“ řekl v rozhovoru pro rozhlasovou stanici France Info Valletoux.

Koronavirus ovlivnil také komunální volby ve Francii. Na příznaky nemoci si stěžuje stále více členů komisí, které dohlížely na první kolo voleb. Francouzi 15. března vybírali nové vedení více než 35 tisíců měst a obcí, a to navzdory obavám, že by se lidé při hlasování mohli nakazit koronavirem. Druhé kolo voleb, které se mělo konat 22. března, už bylo odloženo.

Filmový festival v Cannes kvůli koronaviru odložili

Koronavirus

Ve Francii ještě nejsou známa čísla ze středy, v úterý večer evidovala země 22 304 případů nákazy koronavirem, z nichž 1100 lidí zemřelo a 3281 se jich uzdravilo. Tamní ministerstvo zdravotnictví uvedlo, že v nejbližších dnech začne Francie oznamovat i údaje z domovů seniorů, kde onemocnění podlehne nejvíce nakažených.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám