Hlavní obsah

Nové ohnisko na Plzeňsku, v Tatiné mohou lidé nově ven jen s rouškami

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Nové ohnisko koronaviru se objevilo v Tatiné na severním Plzeňsku, hygienici proto ve vsi s 250 obyvateli zavedli v pátek mimořádná opatření.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Jedná se například o povinné nošení roušek mimo domov, pro veřejnost je uzavřený obecní úřad i tamní pohostinství,“ řekl Právu Přemysl Tomašuk, ředitel Krajské hygienické stanice v Plzni. Platí i zákaz pořádání hromadných akcí všeho druhu, veřejných nebo soukromých.

Podle tamního starosty Jaroslava Beneše (SNK) byly odvolány dvě privátní akce plánované na tento víkend i tradiční posvícení, které se mělo konat na počátku září. „Jak to lidi berou? Jak kdo. Někdo realisticky, někteří takříkajíc udržují paniku,“ podotkl starosta.

Na severu Moravy a ve Slezsku zmírňují opatření, výjimkou je Frýdek-Místek

Koronavirus

V pátek byla nákaza prokázána u deseti lidí. Nejdříve se objevila u čtyřiasedmdesátileté ženy, která byla minulou sobotu hospitalizována s příznaky respirační infekce, předtím se ale zúčastnila rodinné oslavy, kde se nakazilo dalších devět lidí. Tomašuk nevylučuje, že přibydou další: „Je to klasická obec rodinného typu s intenzivními kontakty.“

Testy zatím prošla asi polovina obyvatel. „Zbytek se bude testovat v neděli hromadně u nás na návsi,“ doplnil starosta Beneš.

Reklama

Výběr článků

Načítám