Hlavní obsah

Noční party v Praze pro 50 lidí? Prymula se ve videu chytá za hlavu

Novinky, kov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po nedávné třívteřinové výzvě přišel ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) v úterý na Twitteru s dalším krátkým videopříspěvkem ke koronaviru. Podivil se v něm nad záběry ze soukromého večírku.

Prymula se chytá za hlavu z privátní akce o 50 lidechVideo: Novinky

 
Článek

Prymula reagoval na video, které podle popisku zachycuje soukromý večírek v Praze pro více než 50 lidí. Jsou na něm zachyceni tančící a bavící se lidé bez roušek. Kdy a kde přesně video vzniklo, není známo, končí ale záběrem na Hradčany.

„Tak přesně tohle je ten problém,“ řekne ministr ve dvouvteřinovém videopříspěvku a chytne se u toho za hlavu.

Je to v krátké době už druhý ministrův podobně strohý příspěvek. Minulý týden ve třívteřinovém vzkazu nabádal veřejnost, aby zůstala doma.

V Česku v pondělí přibylo 8076 nakažených, což je nejvyšší nárůst v prvním pracovním dni týdne od začátku epidemie. V Praze v pondělí přibylo 1050 nakažených.

Prymula v pondělí oznámil zpřísnění pravidel pro nošení roušek.

Poslední opatření před lockdownem? Roušky povinně venku i v autě

Koronavirus

Krátce po dvouvteřinovém příspěvku zveřejnil ministr v úterý na Twitteru i další vzkaz, tentokrát zhruba minutový. Mluví v něm o tom, že obchody považuje při dodržování pravidel za prostředí, kde není riziko přenosu nákazy vysoké.

Poznamenal také, že obdržel fotografie z různých hobbymarketů, které mají zachycovat údajné rizikové chování nakupujících, sám na nich ale „až tak velké porušování regulí“ nenašel.

„Chceme nadále udržet obchody v režimu otevřených,“ doplnil s dodatkem, že by se v nich měl pohybovat naráz jen omezený počet lidí a ostatní by měli čekat venku.

Reklama

Výběr článků

Načítám