Hlavní obsah

Nizozemsko zařadilo ČR kvůli koronaviru mezi rizikové země

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česká republika je pro Nizozemsko nově riziková. Lidé musí po příjezdu z Česka do karantény, a to i s negativním testem na covid-19. Vyplývá to z webu českého ministerstva zahraničí. Už před týdnem zařadilo Nizozemsko mezi rizikové oblasti samotnou Prahu.

Foto: Profimedia.cz

Nizozemský premiér Mark Rutte

Článek

"Osoby, které přijíždějí do Nizozemska z České republiky, nikoliv pouze z Prahy, by se měly neprodleně odebrat do desetidenní karantény. A to i v případě, když nemají žádné příznaky onemocnění covid-19 nebo pokud měly negativní test na covid-19," oznámilo v úterý ministerstvo. Lidem z Nizozemska pak tamní úřady doporučují, aby do České republiky nyní cestovali pouze v nezbytných případech.

Karanténu mohou lidé přijíždějící do Nizozemska absolvovat i v dočasném ubytování. Povinná karanténa se netýká lidí, kteří přes Nizozemsko jen letecky cestují do jiné země a na letišti neopouštějí mezinárodní tranzitní zónu.

Zavádět kvůli koronaviru celostátní karantény je zbytečné, tvrdí německý expert

Koronavirus

Také Německo zřejmě ve středu zařadí prakticky celou Českou republiku mezi rizikové oblasti a bude při vstupu na své území vyžadovat test na koronavirus, nebo karanténu. Řekl to v úterý český ministr zahraničí Tomáš Petříček. Českou republiku již dalo na své seznamy rizikových zemí kvůli šíření koronaviru několik dalších států, například Slovensko či Velká Británie.

Reklama

Výběr článků

Načítám