Hlavní obsah

Němečtí lékaři upozorňují na svoje obavy nahotou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Němečtí praktičtí lékaři se snaží upozornit na nedostatek ochranných pomůcek kampaní, ve které pózují ve svých ordinacích bez oblečení. Snímky, na nichž mají doktoři na sobě často jen fonendoskop, jsou součástí akce s názvem Blanke Bedenken (Holé obavy).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Lékaři doufají, že touto netradiční formou získají na svou stranu veřejnost a přimějí úřady, aby je v době koronavirové pandemie lépe zásobovaly rouškami, rukavicemi či ochrannými obleky, napsala agentura DPA.

„Jsme praktici a praktičky. Abychom vás mohli bezpečně prohlédnout, potřebujeme pro sebe i svůj tým ochranné prostředky. Pokud nám dojde to málo, co máme, pak budeme vypadat takto,“ píše se na internetové stránce kampaně.

Německo se už chystá na druhou vlnu epidemie

Koronavirus

Lékaři na stránku posílají své fotografie, které mají ukázat, že bez ochranných pomůcek jsou v boji proti koronaviru bezbranní. Pózují na nich nazí, často jen s fonendoskopem kolem krku či tlakoměrem na paži, s podomácku ušitými rouškami nebo transparenty zakrývajícími intimní místa. Na jednom z nich například lékařka píše: „Naučila jsem se šít rány. Proč si teď musím šít sama roušky?“

Reklama

Výběr článků

Načítám