Hlavní obsah

Nakažený pražský taxikář vezl nejméně 90 lidí

Novinky, Renáta Bohuslavová

Pražský taxikář nakažený koronavirem svezl za tři dny nejméně 90 lidí. Na tiskové konferenci po jednání s premiérem a ministry to uvedla ředitelka pražské hygienické stanice Zdeňka Jágrová. Taxikář jezdil pro společnost Uber, jedná se o Čecha a výsledky testů pražská hygiena zjistila v pondělí.

Foto: Yara Nardi, Reuters

Taxikář v Miláně si dezinfikuje ruce (ilustrační foto)

Článek

„Taxikář jezdil pro Uber a z toho jsme schopni lidi, které vezl, zmapovat velmi dobře,“ uvedl na úterní odpolední tiskové konferenci náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula.

Vláda zakázala všechny akce nad 100 lidí a uzavřela školy

Koronavirus

„V souvislosti s taxikářem dohledáváme až 90 osob. Plus k tomu prošetřujeme šest členů jeho rodiny,“ doplnila náměstka ředitelka pražské hygienické stanice Zdeňka Jágrová.

„Je to Čech a testován byl v pondělí,” dodala Jágrová.

Opozice chválí vládu a kvituje zákaz akcí nad 100 lidí. Sněmovna ale jedná dál

Koronavirus

Nakažený taxikář je podle dosavadních informací zlomovým případem, jelikož není jasný zdroj infekce. „Pracoval s těmi potížemi tři dny,” dovysvětlil v úterý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Ruší se Febiofest, řada koncertů i filmových premiér

Kultura

Právě po případu nakaženého taxikáře, o kterém náměstek Prymula informoval v pondělí večer, se vláda rozhodla k razantnímu opatření. Zakázala všechny jednorázové akce s koncentrací nad 100 osob a uzavřela školy.

Reklama

Výběr článků

Načítám