Hlavní obsah

Ruší se Febiofest, řada koncertů i filmových premiér

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V celé zemi se kvůli koronaviru ruší řada kulturních akcí, festivalů a premiér. Největší zrušenou akcí je filmový festival Febiofest. Síť multikin Cinestar ruší veškeré projekce ve svých 13 pobočkách v celé zemi. Národní galerie Praha zůstává otevřená.

Foto: Petr Horník, Právo

Ředitel Febiofestu Fero Fenič

Článek

„Ke dni 10. března se dle stanoviska Vlády České republiky a mimořádným opatřením v souvislosti s vývojem rozšíření onemocnění Covid-19 způsobeného novým koronavirem v České republice Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest 2020 ruší do odvolání. MFF Praha – Febiofest přesune jednu z největších filmových akcí v Praze a České republice na jiný termín v roce 2020,” sdělila Novinkám mluvčí Febiofestu Gabriela Vágner.

Náhradní termín Febiofestu bude stanoven podle vývoje epidemie v České republice i v Evropě.

Multikina Cinema City na rozdíl od Cinestaru projekce neruší, počet diváků v sále bude ale omezen na sto.

Národní galerie Praha oznámila, že výstavní prostory návštěvníkům neuzavírá. Umí totiž zabezpečit požadovaný počet osob v prostoru, který odpovídá nařízením vlády. Neruší se ani plánované doprovodné programy.

„Z důvodu nařízení vlády ke zrušení kulturních akcí s účastí nad 100 osob jsme nuceni zrušit bez náhrady koncerty FOK prozatím do konce března. Vstupné se vrací v pokladně FOK v Obecním domě, platby online budou vráceny automaticky na účet,” uvedla mluvčí FOK Tereza Axmannová.

Přesunou se koncerty JazzFestu Brno, např. Joshuy Redmana a Erika Truffaze. O náhradním termínu budou pořadatelé informovat.

Národní divadlo ruší v souvislosti s rozhodnutím vlády všechna plánovaná představení od úterý 10. března.

Společnost Bioscop dočasně ruší distribuci filmu 3Bobule do kin, včetně pražské a slovenské slavnostní premiéry a veškerých s nimi spojených akcí.

Foto: Bioscop

Z filmu 3Bobule

„Je nám to samozřejmě líto. Těšíme se na co nejbližší termín, kdy budou moci 3Bobule rozdávat radost, zvláště v této smutné době. Přátelé a Bobule zůstávají,“ uvedl producent filmu Tomáš Vican.

Pražská premiéra rockové opery Trója se světovou operní hvězdou Evou Urbanovou se přesouvá na 20. a 21. května 2020. Vstupenky zůstávají v platnosti.

Kvůli koronaviru zavřou hrady a zámky i národní galerie a knihovna

Koronavirus

Show Jana Krause se poprvé za 11letou historii pořadu bude natáčet bez publika.

Také ceny Czech Grand Design posunují svůj termín, konat se ale podle pořadatelů budou.

Podle nařízení vlády se od 10. března od 18 hodin zakazují divadelní, hudební a filmová představení, sportovní či náboženské akce a umělecká představení přesahující účast 100 osob.

Reklama

Výběr článků

Načítám