Hlavní obsah

Na očkování od pěti let se už chystají lékaři v USA

Bílý dům už zveřejnil plán postupu očkování proti covidu-19 pro děti ve věku 5 až 11 let, ačkoliv formálně ještě federální úřady vakcínu pro tuto věkovou skupinu neschválily.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Až se tak ale stane, vakcinace by měla začít v řádu několika dní, plánuje americká vláda. Ta už nakoupila dostatek vakcín, aby se mohlo nechat očkovat všech 28 milionů amerických dětí v této věkové skupině, oznámil Jeff Zients, protikoronavirový koordinátor Bílého domu.

Federální úřady nyní posuzují vakcínu firem Pfizer/BioNTech pro děti ve věku 5 až 11 let, jejich stanovisko by mělo být jasné na začátku listopadu. Prozatím byla ve Spojených státech schválena vakcína tohoto výrobce pro děti ve věku 12–17 let.

Bez očkování nebude plat. IBM nekompromisně zasáhlo proti zaměstnancům v USA

Internet a PC

Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) mezitím ve středu schválil posilovací dávku i pro vakcíny Moderna a Johnson & Johnson poté, co tuto autorizaci dostala očkovací látka Pfizer.

Rozšířila se tak dál možnost mixování vakcín, kdy očkovaný může zvolit posilovací injekci od jiného výrobce, než od kterého dostal počáteční dávku či dávky.

Bidenova šikana. Texaský guvernér zakázal vyžadovat očkování proti covidu-19

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám