Hlavní obsah

Na francouzské letadlové lodi se koronavirem nakazilo přes tisíc lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na francouzské letadlové lodi Charles de Gaulle se koronavirem nakazila téměř polovina z 2300 členů posádky. Z 2010 dosud provedených testů bylo 1081 pozitivních, uvedla v pátek ministryně obrany Florence Parlyová. Příznaky nemoci covid-19 podle ní má 545 námořníků, 24 jich bylo hospitalizováno, jeden v kritickém stavu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na jih Francie připlula minulou neděli letadlová loď Charles de Gaulle zasažená koronaviremVideo: FRENCH DEFENCE MINISTRY/FRENCH NAVY , Reuters

 
Článek

První případ nákazy se na lodi prokázal začátkem dubna, na Velikonoce poté obří armádní plavidlo po tříměsíční misi zakotvilo v přístavu Toulon a všichni námořníci jsou nyní v karanténě.

Armáda vyšetřuje, jak se mohla nákaza na palubě tak masivně rozšířit. Námořníci nebyli dlouhé týdny v kontaktu s nikým dalším, v polovině března však plavidlo krátce kotvilo v Brestu.

Investigativní portál Mediapart napsal, že při pobytu v Brestu řada námořníků navštívila své rodiny, někteří si na pevnině zašli do baru či do restaurace. V té době ještě ve Francii neplatila kvůli koronaviru žádná plošná omezení, Mediapart ale s odvoláním na nejmenované členy posádky uvedl, že preventivní opatření na palubě trvala po zastávce v Brestu jen velmi krátkou dobu.

Reklama

Výběr článků

Načítám