Hlavní obsah

Moravskoslezský kraj hlásí 2858 potvrzených případů nákazy koronavirem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

V Moravskoslezském kraji bylo dosud potvrzeno 2858 případů nákazy novým typem koronavirus SARS-CoV-2. Proti pondělí činí nárůst 222 případů, vyplývá to z údajů, které na Facebooku zveřejnil hejtman Ivo Vondrák (ANO). Vychází z údajů chytré karantény, tedy Centrálního řídícího týmu Covid-19.

Článek

Podle těchto údajů bylo v kraji aktuálně hospitalizováno 28 lidí, v karanténě jich bylo téměř 800. Uzdravených bylo 1124 lidí. Celkem 68 obyvatel kraje s nemocí covid-19 zemřelo. Systém eviduje obyvatele podle trvalého bydliště.

Nejvíce nakažených v evidenci bylo v kraji v okrese Karviná, a to 1440. Druhý největší počet byl na Ostravsku, kde bylo 620 pozitivních případů, třetí bylo se 444 nakaženými Frýdecko-Místecko.

Vondrák uvedl, že z pohledu rizika se Karvinsko nachází na čtvrtém až šestém stupni z deseti možných, což znamená rostoucí výskyt na hranici komunitního síření. „Dle epidemiologů není nutné v daný okamžik uzavírat Karvinsko plošnou karanténou. Je však absolutně nutné dodržovat všechna opatření nařízená hygienou, jinak se tato hrozba stane reálnou,“ uvedl hejtman.

Reklama

Výběr článků

Načítám