Hlavní obsah

Poměr nakažených k počtu testovaných je nejvyšší od 20. dubna. Testovalo se málo

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během neděle přibylo v České republice dalších 38 případů nákazy koronavirem. Vzhledem k tomu, že bylo provedeno pouze 2105 testů, narostl poměr nakažených k testovaným na 1,81 procenta, což je nejvyšší číslo od 20. dubna. O testování už není mezi lidmi takový zájem.

Článek

Méně testů bylo v ČR naposledy provedeno v druhé polovině března. V květnu se počty provedených testů běžně ve všední dny pohybovaly nad hranicí sedmi tisíc a i o víkendech přesahovaly tři tisíce vzorků.

K pondělnímu ránu lékaři evidovali 9273 potvrzených případů, 6562 vyléčených a 320 úmrtí v souvislosti s koronavirem. S chorobou covid-19 se aktuálně potýká 2391 osob, hospitalizovaných je 123. Souhrnně bylo provedeno 442 866 testů.

Peking připustil, že virus nepochází z wuchanského trhu

Koronavirus

V posledních několika dnech má počet aktuálně nemocných rostoucí tendenci. Nejvíce nakažených od počátku testování bylo v Praze (2124 osob) a v Moravskoslezském kraji (1594 osob), kde se nákaza koncem května šířila mezi pracovníky Dolu Darkov. V Praze bylo v neděli odhaleno 11 nových případů, v Moravskoslezském kraji evidovali za posledních 24 hodin devět nových případů.

Odborníci s ohledem na ústup epidemie upozorňují, že relevance plošných čísel je malá a důležitý je vývoj v rámci lokálních ohnisek.

Reklama

Výběr článků

Načítám