Hlavní obsah

Láska za časů koronaviru: Ženě z jižních Čech hrozí pokuta za rande v Rakousku

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Velenice

Až 20 000 korun pokuty hrozí 24leté ženě, kterou přistihli vojáci u hranic s Rakouskem, kde byla podle svých slov za přítelem. Kvůli opatřením kvůli pandemii koronaviru je přitom mimo jiné zakázán pohyb lidí přes hranice. Dívka musela do karantény, kterou podle policie ale také nedodržela.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dívku nejdřív zastavila vojenská hlídka střežící oblast hranic ve středu po poledni u přechodu v Českých Velenicích. „Slečna sdělila, že byla na návštěvě u svého přítele za hranicemi,” sdělila v pátek mluvčí policie Lenka Krausová.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Policisté kontaktovali lékaře, který rozhodl o čtrnáctidenní karanténě. Dívku ale policie později potkala znovu, když jela v autě.

„Nařízenou karanténu se jí tedy dodržovat nechtělo. Z jejího obláčku lásky se snad probere u správního řízení, kde jí za její lehkovážnost hrozí pokuta až do výše 20 000 korun,” upřesnila mluvčí.

V Česku se vyléčila pacientka nakažená koronavirem. Jde o čtvrtý případ

Koronavirus

„Policisté znovu apelují na širokou veřejnost. Dodržujte veškerá nařízení související s aktuální situací v České republice. Dodržování pravidel a nařízení je totiž v zájmu nás všech,” dodala Krausová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám