Hlavní obsah

Krizová doba si žádá krizová řešení. Matka sepsala rodině stravovací pravidla

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V době ohrožení koronavirem, kdy je mnoho lidí v povinné karanténě kvůli návratu ze zahraničí, nebo jsou nuceni pracovat z domova, se řada z nich setkává s novými výzvami. A to nejen jak vydržet pohromadě v omezeném prostoru, ale také jak nakoupit a zajistit, aby zásoby chvíli vydržely. Jedna australská matka to vyřešila svérázně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ve snaze zabránit rodině, a především potomstvu, aby během chvíle snědlo veškeré zásoby především sladkostí a jiných oblíbených dobrot, vytvořila nejmenovaná matka pro zbytek rodiny přehledný seznam toho, jak se doma stravovat a přesná pravidla pro chození do spíže pro dobroty. Informaci přinesl server Daily Mail.

První bod hlásá jasně: Nikdo nepůjde do spíže pro jídlo nebo svačinu bez toho, aby se nejdříve zeptal.

Všechny další body se drží ve stejně striktním módu. Bod dva totiž zní: Neotvírejte novou krabici cereálií, dokud ty starší otevřené nebudou dojedené.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Bod tři pak dává najevo, jak matka myslí na zdraví a přísun vitamínů pro celou rodinu. „Raději si dejte kousek ovoce, zeleniny nebo jogurt, než se rozhodnete pro cokoli odsud.”

Poslední, čtvrtý bod je pak informací všem, kteří by chtěli matce od rodiny v nestřežené chvíli uzmout její sladkosti. „Pokud se někdo dotkne nebo sní moje Cadburry Eggs (čokoládová vajíčka), bude si přát, aby měl koronavirus a zemřel,” uzavírá matka svůj krátký seznam. Doufejme, že s notnou dávkou nadsázky s ohledem na poslední bod.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám