Hlavní obsah

Koronavirus zabil matku čtyřčat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Účast na svatbě příbuzných v Pákistánu skončila pro matku čtyřčat Shabnum Sadiqovou z města Slough na jihovýchodě Anglie tragicky. Po příjezdu do země se nakazila koronavirem a její stav se horšil tak, že 12. března skončila v nemocnici v Islámábádu. Ačkoliv byla okamžitě připojena na plicní ventilaci, přes veškerou péči lékařů boj s virem Sars-CoV-2 v úterý prohrála, píše deník Daily Mail.

Foto: Domenico Stinellis, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

„V nemocnici bojovala o život dlouhých 24 dnů. Marně,“ řekl bratr zemřelé ženy v televizi Sky News. Shabnum Sadiqovou popsal jako „velmi pracovitou ženu“, která byla velkým fanouškem boxu.

Sadiqová pracovala jako radní, její kolegové jsou v šoku. „Byla to velmi milá a pracovitá radní. Je to velká ztráta,“ uvedl její kolega Haqeeq Dar. Také on zmínil její bojovnost. „To, že se prala s nákazou 24 dnů na plicním ventilátoru, potvrzuje její houževnatost,“ dodal.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Po ženě zůstalo celkem pět dětí. Čtyřčata přivedla na svět 26. června 2006 císařským řezem. Její vícečetné těhotenství bylo neobvyklé vzhledem k tomu, že otěhotněla navzdory nepříznivé diagnóze syndromu polycystických vaječníků (PCOS). Nemoc často způsobuje u žen neplodnost.

Manžel, s nímž se vydala na návštěvu příbuzných, zůstal v Pákistánu a nemůže se vrátit do Velké Británie kvůli uzavřeným hranicím.

Reklama

Výběr článků

Načítám