Hlavní obsah

Koronavirem se nakazila při večeři rodina z New Jersey. Čtyři lidé už zemřeli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New Jersey

Osudnou se během několika dnů stala společná večeře čtyřem členům rodiny Fuscoových z New Jersey. Ti se totiž nakazili koronavirem a nemocí Covid-19, kterou vir způsobuje, podlehla 73letá matka a její tři děti, uvedla CNN. Dalších 19 členů rodiny zůstává v karanténě.

Foto: Claudio Furlan, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Koronavirus nejspíš do rodiny zavlekl 69letý cvičitel koní John Brennan, který žil ve stejném okresu Little Ferry a zúčastnil se sešlosti, ačkoli nebyl členem rodiny. Brennan byl prvním člověkem z New Jersey, jenž na nemoc Covid-19 zemřel.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Nákaze z rodiny podlehla 73letá Grace Fuscoová. Ještě před ní zemřeli v odstupu několika hodin její syn Carmine a dcera Rita. Jejich matka se o úmrtí svých dětí nikdy nedozvěděla. O šest dní později podlehl nemoci další ze sourozenců Vincent. Ve všech případech se jednalo o padesátníky.

„Je to nesnesitelná tragédie,“ řekla sestřenice zesnulé matky a zároveň právnička rodiny Roseann Paradisoová Foderová. Další tři lidé z rodinného kruhu jsou virem nakaženi, dva jsou ve vážném stavu a jeden stabilizovaný. Foderová dodala, že 19 lidí zůstává v domácí karanténě a čeká na testy.

Sotva se vzpamatujeme z jedné smrti, zazvoní telefon a přijde další rána.
Elizabeth Fuscoová

„Máma mi volala, že čtyřem lidem v rodině není dobře a jestli bych jim nemohla přijet pomoct,“ popisovala Daily Mailu nejmladší dcera Elizabeth. Že je něco opravdu špatně, si uvědomila ve chvíli, kdy přijela k rodinnému domu. „Sestra Maria doslova ležela na zemi a říkala mi, jestli se můžu projít s koňmi,“ vysvětlovala.

Ztráta členů rodiny ji ranila, především bratrů, kteří se po smrti otce (žádná souvislost s koronavirem) o rodinu starali. „Sotva se vzpamatujeme z jedné smrti, zazvoní telefon a přijde další rána,“ popisovala Elizabeth. „Už nechci zvedat telefon, abych zase slyšela hlasy doktorů a zdravotních sester, kteří mě budou informovat o další smrti.“

Ve Spojených státech přibývají potvrzené případy nákazy koronavirem. V současnosti jich je 14 366. Nemoci Covid-19 zatím podlehlo 217 lidí. Celosvětově se počet případů vyšplhal na téměř 253 tisíc a mrtvých už je přes 10 tisíc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám