Hlavní obsah

Koronavirem se nakazil i odsouzený filmový producent Harvey Weinstein

– New York

Americký filmový producent Harvey Weinstein odsouzený na 23 let za znásilnění má pozitivní test na nákazu koronavirem SARS-CoV-2. Byl proto převezen na izolaci. Weinstein sdělil dozorcům, že je přesvědčen, že se nakazil v newyorské věznici Rikers Island, kde má nemoc Covid-19 řada vězňů.

Foto: Mary Altaffer, ČTK/AP

Harvey Weinstein odchází od soudu v New Yorku.

Článek

„Měl pozitivní test a je v karanténě,“ řekl nejmenovaný zdroj listu Daily Mail. Jeho mluvčí to ale nepotvrdil. Ve věznici Wende v Aldenu u Buffala, kam byl Weinstein převezen do izolace, jsou dva další trestanci nakažení koronavirem SARS-CoV-2, ale jejich jména nebyla zveřejněna.

Weinstein byl 11. března odsouzen na 23 let, už dříve byl uznán vinným ze znásilnění a sexuálního nátlaku. Jeden z nejvlivnějších mužů Hollywoodu, který stál třeba za filmy Quentina Tarantina, bude také zapsán do rejstříku sexuálních násilníků. Hrozil mu trest až 29 let. Obhajoba žádala pětiletý trest vězení.

Soud poslal producenta Weinsteina na 23 let do vězení

Amerika

New York je ze všech amerických měst nejvíce postižen epidemií Covid-19. Je tam potvrzeno 16 900 případů nákazy a nemoci tam podlehlo 150 lidí. V USA je přitom potvrzena nákaza u 35 000 lidí.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

V newyorské věznici Rikers Island, která leží na ostrově na řece East River mezi čtvrtěmi Queens a Bronx, bylo podle sobotního sdělení potvrzeno 38 případů nákazy. Dozorčí úřad nad věznicemi již vyzval, aby se začali propouštět ohrožení lidé, kteří se dopustili lehčích zločinů. Mělo by jít o 2000 lidí ve vazbě, řadě z nich je přes 50 a mají plicní nebo srdeční nemoci. Propuštěni by také měli být lidé, kteří porušili podmínku, a lidé s trestem do jednoho roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám