Hlavní obsah

Kina otevřela jen některá. Diváků přišlo málo

– Praha
Novinky, jab

Už se promítá. Ale jen někde. Po dvou měsících mohla dnes, v dosud největší vlně rozvolňování mimořádných opatření, otevřít také kina. Ne všechna toho však využila. Zatímco multiplexy Cinema City otevření odkládají do doby, dokud situace neumožní provoz bez větších omezení, síť Cinestar provoz ve 13 pobočkách zahájila.

Také kina se dnes po dvou měsících otevřelaVideo: Novinky

 
Článek

"Těšíme se, až opět divákům nabídneme skvělý filmový zážitek, se širokou nabídkou filmů a občerstvením. Toto nám momentálně současná situace neumožňuje a my jsme se po pečlivém zvážení rozhodli odložit otevření kin až do doby, kdy budeme schopni nabízet naše služby kompletní a v bezpečném prostředí," sdělila společnost Cinema City.

„Odhadujeme, že je lepší hrát i s jistým omezením než prostě nehrát vůbec,“ řekl Novinkám ředitel společnosti Cinestar Jan Bradáč.

Mezi nejzásadnější podmínky otevření kin patří ta o omezení počtu diváků. Do sálu jich může maximálně sto. Každá druhá řada se musí vynechat a v jednotlivých řadách se mohou prodat maximálně dvě sedačky vedle sebe.

„U sálu pro 150 lidí, tak prodáte zhruba třetinu, tedy asi 50 sedadel,“ vysvětluje Bradáč. Zájem o kina se rozjíždí pozvolna. V prvních hodinách po znovuotevření byla v Cinestar Anděl návštěvnost zhruba 6 až 9 diváků na sál.

Foto: Novinky

Zájem o návštěvu kina je zatím pozvolný

Další bezpečnostní pravidla, která teď platí v kinech? Do sálu bez jídla a pití, občerstvení je zavřené. Roušky u personálu i návštěvníků, dostatek dezinfekce nebo častější úklid. „Chceme čistit a dezinfikovat veškeré dotykové plochy, jako kliky, zábradlí, toalety. Představení jsme nasazovali tak, aby takový úklid mezi filmy vždy naši pracovníci zvládli,“ dodal za Cinestar Jan Bradáč.

Teď v květnu chtějí kina navázat hlavně na tituly, kterými se s diváky 10. března na dva měsíce rozloučila. V síti Cinestar proto na rozjezd zvolili dokument V síti nebo snímek Frčíme.  Premiéry filmových trháků se plánují až na červen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám