Hlavní obsah

Kdybych mohl vrátit čas, nechám se očkovat, tvrdil odpůrce vakcinace a zemřel na covid

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bradford

Brit Matthew Keenan patřil mezi zaryté odpůrce očkování proti koronaviru. K vakcíně byl skeptický a možnost, že by se nechal naočkovat, kategoricky odmítal. Až do chvíle, než se koronavirem infikoval, píše server Daily Mail.

Foto: Leanne Cheyne/Twitter

Odpůrce očkování Matthew Keenan v nemocnici připojený ke kyslíku.

Článek

„Bylo to, jako by mě přejel kamion. Vyskočila mi horečka a trpěl jsem zimnicí nebo horkostí,“ popisoval. Nechal si udělat test a 2. července přátelům potvrdil, že se nakazil koronavirem. Trpěl nesnesitelnými bolestmi zad.

„To je snad to nejhorší, co jsem kdy zažil, a mám pocit, že se to nelepší, ale naopak zhoršuje,“ uvedl a dodal: „Covid je skutečný.“

Stav čtyřiatřicetiletého Keenana se zhoršoval, až skončil v nemocnici v Bradfordu.

V té chvíli už přátelům i lékařům přiznal, že udělal chybu a měl se nechat očkovat. „Pokud bych mohl vrátit čas, nechal bych se naočkovat,“ řekl.

Jeho stav se ale zhoršoval. Lékaři ho nakonec připojili na umělou plicní ventilaci a uvedli do umělého spánku.

Dejte mi vakcínu, prosí v USA na smrtelné posteli pacienti s covidem. Na to už je pozdě

Koronavirus

Lékařka Leanne Cheyneová sdílela fotografii Matthewa Keenana v kyslíkové masce a po připojení k plicnímu ventilátoru, když bojoval o život.

„Matthew souhlasil, abych se podělila o jeho příběh, který by měl varovat ostatní. Čtyřiatřicetiletý muž a otec. Odpůrce očkování do chvíle, než se sám nakazil a onemocněl covidem. Kdyby dokázal vrátit čas, nechal by se očkovat. Naši nemocní pacienti nejsou očkováni a je jim méně než 40 let. Matthew bojuje o život. Zachraňte svůj,“ apelovala na ostatní.

Boj s covid-19 Matthew Keenan v pondělí prohrál. Lékaři vyzkoušeli vše, co mohli, aby ho zachránili.

Reklama

Výběr článků

Načítám