Hlavní obsah

Kancléřka Merkelová je kvůli koronaviru v karanténě

Berlín
Aktualizováno

Německá kancléřka Angela Merkelová (CDU) musí do domácí karantény. V pátek byla u lékaře, který byl mezitím pozitivně testován na nákazu novým typem koronaviru, uvedl mluvčí vlády Steffen Seibert.

Foto: Pool, Reuters

Kancléřka Angela Merkelová

Článek

Po nedělní tiskové konferenci byla kancléřka informována, že lékař, u něhož byla v pátek na preventivním očkování proti pneumokoku, je sám nakažen koronavirem.

Merkelová okamžitě odjela domů, řekl Seibert. „Testována na koronavir bude až později, nyní by to nebylo smysluplné. Kancléřka bude pracovat z domova,“ dodal mluvčí.

Kancléřka uspořádala v neděli večer po jednání s premiéry jednotlivých spolkových zemí tiskovou konferenci, kde oznámila zpřísnění opatření proti šíření koronavirové nákazy.  V celém Německu budou na minimálně dva týdny zakázána shromáždění více než dvou lidí. Výjimka z opatření se bude vztahovat na rodiny a členy jedné domácnosti.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

V celém Německu budou zavřené restaurace i další gastronomická zařízení s výjimkou těch, kde je možné pokrmy vyzvednout s sebou nebo si je objednat přímo domů. Zavřeno musí mít i všechna kadeřnictví, kosmetická studia či masážní salóny.

V Německu se podle agentury DPA zatím prokázalo přes 24 100 nákaz koronavirem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám