Hlavní obsah

Jedna ulice, dvojí pravidla. Jak koronavirus rozdělil město napůl

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco některé státy v USA začaly už koncem dubna pomalu rozvolňovat nastavená opatření, jiné takové kroky teprve chystají. Ke kuriozní situaci došlo ve městě Bristol, jež leží na území dvou států. A zatímco v jedné části města už opatření povolila, na druhé stále platí přísný režim.

Foto: Profimedia.cz

Hranice mezi státy Virginia a Tennessee ve městě Bristol

Článek

Územím Bristolu prochází hranice mezi státy Virginie a Tennessee. Zatímco guvernér Tennessee Bill Lee povolil tamním restauracím, posilovnám či některým obchodům otevřít provozovny už 27. dubna, jeho kolega ze sousedního státu Ralph Northam uvedl, že k takovému kroku přistoupí nejdříve 15. května.

Ve městě tak došlo k paradoxní situaci, kdy na jedné straně ulice lidé mohou navštívit oblíbenou restauraci či kadeřníka, na druhé si však lidé musejí na posezení nechat zajít chuť.

„Pokud je s restrikcemi konec u nich, pak přece i u nás,” postěžoval si majitel restaurace Joe Deel z Virginie. A s jeho názorem sportovně souhlasí i zástupci druhé strany. „Rád bych viděl otevřené podniky i na druhé straně. Sice je to pro nás konkurence, ale raději bych viděl, aby se všem dařilo dobře,” říká majitel restaurace z Tennessee Travis Penn.

Provozovatelé podniků ve Virginii budou s největší pravděpodobností moci otevřít v pátek. Povolena však bude pouze poloviční kapacita ve srovnání se situací před pandemií nového koronaviru.

Ze sanitky vyjel za jízdy pacient na nosítkách

Koktejl

Ve Virginii je zatím hlášeno zhruba 25 tisíc případů nákazy koronavirem a nejméně 850 mrtvých v souvislosti s nákazou. V Tennessee jsou čísla pandemie příznivější. Nakazilo se přibližně 15500 lidí a hlášeno je 251 úmrtí.

Reklama

Výběr článků

Načítám