Hlavní obsah

Hygienici budou opět testovat stovky horníků z Darkova

Právo, plk

Na Dole Darkov chystají hygienici další plošné testování zaměstnanců. Bude určeno těm, kteří měli negativní test při prvním odběru v minulém týdnu.

Článek

V úterý odpoledne evidovala Krajská hygienická stanice v Ostravě v souvislosti s Darkovem 276 nakažených. Z toho bylo 201 zaměstnanců, včetně deseti pendlerů, 71 rodinných příslušníků horníků a čtyři pracovníci jiných firem.

„Nárůst počtu případů již nedosahuje dynamiky z minulých dní. Nadále probíhá došetřování zjištěných kontaktů jednotlivých pozitivních osob,“ uvedla ve středu ráno ředitelka moravskoslezských hygieniků Pavla Svrčinová.

V Darkově je už 276 nakažených horníků a jejich příbuzných

Koronavirus

Hygienická stanice nyní podle ní provádí na dole kontroly zaměřené na plnění protiepidemických opatření uložených těžební firmě OKD. „Připravuje se druhé plošné testování zaměstnanců, jeho první etapa by se měla uskutečnit v úterý 2. června,“ podotkla.

Kvůli druhé vlně plošného testování vydali hygienici mimořádné opatření. Podle něj jsou zaměstnanci OKD, kteří byli negativně testováni 18., 22., 23., 24. a 25. května, povinni podrobit se novému odběru, který bude proveden jako výtěr z nosohltanu pomocí štětičky. Horníci budou v úterý testováni od 6 do 18 hodin, další testy pracovníků OKD s negativním výsledkem z první odběru se uskuteční od soboty 6. do úterý 9. června.

Reklama

Výběr článků

Načítám