Hlavní obsah

Herec Milan Kňažko leží v nemocnici s koronavirem

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenský herec a bývalý politik Milan Kňažko (75) se nakazil koronavirem a byl hospitalizován. „Jsem covid pozitivní, šestý den,” napsal Kňažko na sociální síti.

Foto: Profimedia.cz

Milan Kňažko

Článek

Oblíbený herec konstatoval, že v posledních týdnech odehrál několik divadelních představení. „My bez roušky, diváci v rouškách. Tak stanovily předpisy. Můj stav se zhoršil, jsem v nemocnici. Vyzývám všechny, aby nezlehčovali situaci a respektovali nařízení vlády a zdravotníků,” konstatoval Kňažko.

Slovensko výrazně přitvrdí. Zakáže většinu hromadných akcí

Evropa

„Nenošení roušky není projev vlastní svobody, ale bezohlednost ke svobodě druhých, které tím ohrožujeme. Nevěřte laciným exhibicionistům, že covid je jen lehká chřipka. Prožil jsem desítky chřipkových onemocnění, ale covid nepřeji dokonce ani těm, kteří tyto bludy šíří,” dodal herec.

Kňažko hrál v desítkách slovenských i českých filmů a za minulého režimu jako jediný vrátil titul zasloužilý umělec. V listopadu 1989 byl tribunem bratislavských shromáždění a po změně režimu se stal poradcem prezidenta Václava Havla. Po rozdělení Československa se stal prvním ministrem zahraničí samostatné Slovenské republiky. Později zastával také post ministra kultury.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám