Hlavní obsah

Herec Idris Elba se nakazil koronavirem

Novinky, ČTK, nčs

Britský herec a hudebník Idris Elba v pondělí oznámil, že byl pozitivně testován na nový koronavir. Fanoušky na sociálních sítích se pokusil uklidnit tím, že se u něj zatím neprojevily žádné příznaky onemocnění a zůstává v karanténě.

Foto: Profimedia.cz

Idris Elba s manželkou Sabrinou.

Článek

Elbu diváci znají v poslední době zejména z filmů společnosti Marvel (Thor či série Avengers), kde ztvárňuje postavu Heimdalla. Držitel Zlatého glóbu z roku 2011 za výkon v seriálu Luther o nákaze novým koronavirem informoval veřejnost v pondělí večer na Twitteru.

„Zůstaňte doma a buďte pragmatičtí,” nabádal herec ve svém sdělení. Zároveň uvedl, že se nechal otestovat po kontaktu s možným zdrojem nákazy a doposud nepociťuje žádné příznaky nákazy. Test na přítomnost koronaviru však vyšel pozitivně. Zda je nakažena i Elbova manželka Sabrina, herec neuvedl.

Bondgirl Olga Kurylenková se nakazila koronavirem

Film

Elba se tak přidává k řadě známých osobností, které onemocněly novým virem, jenž postihl po celém světě již téměř 180 tisíc lidí a vyžádal si přes sedm tisíc obětí. V pondělí oznámila nákazu také někdejší „Bondgirl” Olga Kurylenková.

Nakažený Hanks s manželkou vyslali světu pozitivní zprávu

Koronavirus

Nákazu již dříve oznámil například oscarový herec Tom Hanks a jeho manželka, herečka Rita Wilsonová, či choť kanadského premiéra Justina Trudeaua.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám