Hlavní obsah

Hankcína? Herec věnoval svou krev na výzkum protilátek

Novinky, tcs

Třiašedesátiletý herec Tom Hanks se svou manželkou Ritou Wilsonovou byli mezi prvními známými osobnostmi, kteří byli pozitivně testováni na nový koronavirus. Po úspěšném zotavení a návratu z Austrálie do Spojených států se oba přihlásili do výzkumného programu, který má pomoci vědcům s vývojem vakcíny.

Krev Toma Hankse i jeho manželky bude použita na vývoj vakcíny proti koronaviruVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Tom Hanks i jeho choť po nakažení pravidelně zveřejňovali zprávy o svém zdraví, nyní věnovali krev na výzkum protilátek koronaviru SARS-CoV-2. Hanks to oznámil v pořadu rozhlasové stanice NPR s názvem Wait Wait... Don't Tell Me!

„Zjistili jsme, že v sobě máme protilátky,“ uvedl slavný herec. „Zeptali jsme se, jestli chtějí naši krev nebo naši plazmu. Takže teď ji darujeme místům, kde doufám, že pracují na něčem, čemu říkají Hankcína (v originále Hank-ccine, pozn. red.),“ uvedl se smíchem Hanks.

Tom Hanks se vyléčil z koronaviru. Už je zpět v USA i s manželkou

Koronavirus

O poznání vážněji pak popsal průběh nemoci u sebe i své manželky. „Rita si tím prošla o poznání hůř než já. Měla podstatně větší horečku a taky měla další symptomy. Ztratila chuť a čich, chuť k jídlu neměla po většinu těch tří týdnů. Bylo jí tak špatně, že se z postele na záchod musela plazit,“ uvedl Hanks.

Nakažený Hanks s manželkou vyslali světu pozitivní zprávu

Koronavirus

Nyní už je oběma manželům opět dobře. Hanks také nezapomněl zmínit ty, kteří v tuto dobu udržují společnost v chodu. „To nejmenší, co můžeme udělat, je přiznat zásluhy všem, co jsou teď venku. Od bezpečnostních složek, zdravotníků, přes doručovatele po prodavačky a ty, kteří pracují v potravinových bankách,“ uvedl Hanks.

Reklama

Výběr článků

Načítám