Hlavní obsah

Dojemný příběh zesnulého italského kněze popřel jeho přítel

Novinky, nčs

Zpráva o úmrtí italského kněze Giuseppe Berardelliho, jenž údajně zemřel poté, co daroval vlastní respirátor či ventilaci mladšímu pacientovi, není pravdivá. Tvrdí to web Catholic News Agency, který prostřednictvím Berardelliho přítele dementoval původní pondělní zprávu, která se poprvé objevila v italských a následně světových médiích.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dvaasedmdesátiletý kněz zemřel minulý týden v nemocnici v severoitalském městě Lovere v souvislosti s onemocněním COVID-19 a v médiích se objevila zpráva, že se tak mělo stát poté, co daroval respirátor mladšímu pacientovi. Později se spekulovalo i tom, že se nemělo jednat o respirátor, ale o plicní ventilaci na jednotce intenzivní péče. Takovou informaci však ve středu popřel web Catholic News Agency (CNA).

„K žádnému darování nedošlo,” uvedl pro web CNA Giulio Dellavite, generální sekretář diecéze v Bergamu. Zprávu o úmrtí kněze jako první zveřejnil italský zpravodajský web Araberara a následně ji přebrali další zahraniční servery.

Dellavite, který byl rovněž dlouholetým přítelem zesnulého kněze, uvedl, že věří, že pokud by Berardelli měl možnost vzdát se svého místa na jednotce intenzivní péče pro mladšího pacienta, udělal by to. „Ale jistotu nemáme,” dodal Dellavite.

Zemřel italský kněz, který se vzdal respirátoru ve prospěch mladšího muže

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám