Hlavní obsah

Děsila ho pandemie a přišel o práci, rozhodl se pro tragické řešení

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K tragickému případu došlo v pondělí odpoledne v americké Pensylvánii. Osmatřicetiletý Roderick Bliss nejprve postřelil přítelkyni a poté obrátil zbraň proti sobě. Důvodem měl být nahromaděný stres ze ztráty zaměstnání v důsledku pandemie nového koronaviru.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle policie z okrsku Northampton County, která na místě činu našla zraněnou 43letou ženu a mrtvého Rodericka Blisse, stálo za činem Blissovo rozčarování nad nedávnou ztrátou zaměstnání a obavy z pandemie koronaviru, uvedl britský Daily Mail.

„Hovořil jsem s Bohem a musím to udělat,” byla střelcova poslední slova předtím, než se rozhodl čtyřikrát vystřelit z poloautomatické zbraně na dlouholetou přítelkyni, která před mužem utíkala. Jedna střela nejmenovanou ženu zasáhla do zad.

V USA hrozí stejný vývoj jako v Itálii, připustil viceprezident

Koronavirus

„Můžeme potvrdit, že žena v případu nehraje roli podezřelé, ale oběti,” sdělila policie, čímž prakticky potvrdila verzi o sebevraždě a pokusu o vraždu. Žena byla převezena do nemocnice na jednotku intenzivní péče, měla by však být mimo ohrožení života.

V New Yorku nakládají mrtvoly do chladírenských vozů vysokozdvižné vozíky

Koronavirus

Šéf policistů Chris Meehan potvrdil, že Bliss v posledních dnech trpěl velkým stresem.

„Byl několik dní před střelbou extrémně rozhozený z pandemie koronaviru. Nedávno navíc přišel o práci,” vysvětlil motiv střelce Meehan.

Podle expertů může mít pandemie neblahý vliv na lidskou psychiku, což pro méně odolné jedince může být složité. „Je to složité pro nás všechny, obzvlášť pro osoby, které měly psychické problémy už v minulosti. Ale vždy jsou tady možnosti, jak lidem pomoci,” uvedla Lisa Cozziová z krizového centra v Pensylvánii.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám