Hlavní obsah

Čtvrtina Angličanů přestála koronavirus

Právo, ČTK, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než čtvrtina obyvatel Anglie se zřejmě již nakazila koronavirem. S odvoláním na studii v odborném časopise International Journal of Clinical Practice to napsal deník The Guardian.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Stanice Victoria v Londýně

Článek

Studie o Anglii, kterou vypracovali odborníci z University of Manchester, ze sdružení Salford Royal a z firmy Res Consortium, využívá údaje o nákazách od 149 místních úřadů. Na tomto základě vypočítali odborníci číslo R, které ukazuje, kolik lidí nakazí jeden infikovaný. Tak dospěli k závěru, že do druhé poloviny dubna se nakazila čtvrtina obyvatel Anglie.

Koronavirus kosí britské zdravotníky. A zdá se, že rasa hraje roli

Koronavirus

Naopak studie pařížského Pasteurova institutu v časopise Science tvrdí, že ve Francii se nakazilo jen 4,4 procenta lidí. Ani v nejhůře postižené oblasti, v pařížské aglomeraci, nepřesáhl prý počet nakažených hranici deseti procent.

Londýnu dochází peníze na MHD

Londýnský starosta Sadiq Khan ve čtvrtek varoval, že pokud nedostane vládní příspěvek, bude muset omezit provoz metra a dalších druhů hromadné dopravy v hlavním městě.

Zemřela londýnská prodavačka jízdenek, kterou poplival neznámý muž

Koronavirus

„Za poslední dva měsíce jsme přišli o 90 procent jízdného a ubylo i reklam. Utráceli jsme 600 milionů liber měsíčně na dopravní služby a od našich zákazníků jsme dostali jen málo nebo nic,“ tvrdil Khan, podle nějž se tak už skoro vyčerpala finanční rezerva ve výši 2,1 miliardy liber, kterou město mělo. Jednání s vládou prý zatím nepřinesla nic.

Podle přesnějšího měření prodělalo covid-19 zřejmě mnohem víc Čechů, než se uvádělo

Domácí

Opozice ve středu upozornila, že za duben zemřelo v pečovatelských domovech 26 tisíc lidí, trojnásobně více, než kolik lidí umíralo ve stejném období během uplynulých pěti let. Jen osm tisíc z nich úřady oficiálně označily za oběť koronaviru.

Reklama

Výběr článků

Načítám