Hlavní obsah

Covid-19 je jen politická hra, tvrdil muž. Pak se nakazil a zemřel

Novinky, nčs

Šedesátiletý John W. McDaniel z okresu Marion County v americkém Ohiu se na konci března nakazil novým koronavirem a minulou středu zemřel. Ještě v polovině března přitom označoval vládní opatření za „nesmysly”, uvedl britský Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Šílenství musí skončit,” psal na svůj facebookový účet v polovině března šedesátiletý muž, jenž označoval nařízenou karanténu slušně řečeno za nesmysl a doporučoval nechodit ven těm lidem, kteří se nákazy bojí.

„Pokud je pravda, že se mají zavřít všechny restaurace a bary, pak říkám, že je to nesmysl. DeWine nemá žádnou autoritu, pokud jste paranoidní, tak prostě nevycházejte ven a nechte nás žít naše životy,” narážel McDaniel i na guvernéra Ohia Mikea DeWinea.

Ještě o dva dny dříve na sociálních sítích prezentoval svůj názor na onemocnění covid-19. „Najde někdo odvahu říct, že celý covid-19 je jen politická hra? Dokažte mi opak,” psal na sociální síti.

McDaniel, mimo jiné otec a manžel, se novým koronavirem sám nakazil a musel být na konci března hospitalizován. Jeho zdravotní stav se zhoršil a 15. dubna nákaze podlehl. Jedná se o první úmrtí v souvislosti s novým koronavirem v okrese, jak potvrdil lokální deník Marion Star.

Dva čínští lékaři nakažení koronavirem ztmavli

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám