Hlavní obsah

Číňané objevili koronavirus na obalech s mraženými krevetami

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pching-siang

Číňané objevili koronavirus na obalech mražených krevet, které nechávají dovážet z Ekvádoru do města Pching-siang v provincii Ťiang-si. S odkazem na vyjádření šéfa dovozního a vývozního úřadu pro bezpečnost potravin Pi Kche-sina o tom informoval server CGTN. Lidé, kteří se zbožím mohli přijít do kontaktu, byli izolováni.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pi Kche-sin dodal, že testy na nukleové kyseliny na tělech krevet a vnitřním obalu balení vyšly negativně. Nicméně všichni lidé, kteří s virem mohli přijít do kontaktu, skončili v izolaci a také oni budou muset tyto testy podstoupit. Obchody, kde se zboží vyskytovalo, byly dezinfikovány.

V čínském okrese se znovu začal šířit koronavirus. Karanténa zasáhne 400 tisíc lidí

Koronavirus

„Nakažená” balení přišla z Ekvádoru od tří společností. Zboží od nich, které do Číny dorazilo po 12. březnu, bude zničeno nebo zapečetěno. Podle statistik Čínské aliance pro zpracovávání a marketing vodních produktů však jen v průběhu března Čína importovala z Ekvádoru kolem 30 tisíc tun balených krevet.

Čínský dovozní a vývozní úřad pro bezpečnost potravin doteď pozastavil dovoz masných výrobků od 23 zámořských společností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám