Hlavní obsah

Čína zahájila klinické testy dalších dvou vakcín na lidech

Novinky,
Peking

Čína dala v úterý souhlas se zahájením klinických testů dvou vakcín proti koronaviru na lidech, uvedla agentura Nová Čína. Jednu vakcínu vyvinula pekingská firma Sinovac Biotech a druhou Institut pro biologické produkty spadající pod státní firmu China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) se sídlem ve Wu-chanu. Souhlas udělila v úterý státní rada oběma vakcínám.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Testování vakcíny proti koronaviru.

Článek

Očkovací látka od firmy Sinovac Biotech, jejíž akcie jsou kotované na americké technologické burze Nasdaq, se ukázala jako účinná proti různým kmenům viru SARS-CoV-2.

Obě vakcíny jsou určeny k očkování ve velkém a oba výrobci mají kapacity na masovou produkci. Používají tradiční způsob vakcíny vyvinuté na základě usmrcených virů. Sinopharm však vyvíjí i vakcínu na základě genetické informace viru.

Na lidech se testuje další vakcína proti covid-19

Koronavirus

Už v březnu byly v Číně uděleny souhlasy se zahájením klinických testů vakcín vyvinutých čínskou Akademií vojenské medicíny a hongkongskou biotechnologickou společností CanSino Bio, uvedla agentura APA.

Vakcínu proti koronaviru začali testovat na lidech. První byla Jennifer

Koronavirus

V USA probíhají klinické testy na lidech i u vakcín společností Inovio a Moderna.

Moderna začala s testy na lidech jako první, krátce poté ji následovala čínská Akademie vojenské medicíny, které používá jinou technologii, využívá upravených adenovirových nosičů, do nichž se vložila genetická informace z nového koronaviru.

Vakcínu vyvíjejí tabákové firmy i gigant Johnson & Johnson

Koronavirus

Vakcína je považována za nejúčinnější ochranu proti novému koronaviru, na který není lék. Testuje se několik preparátů, které mají brzdit množení viru v těle infikovaného. Zatím ale nebyly jejich testy dokončeny.

Reklama

Výběr článků

Načítám