Hlavní obsah

Část Montmartru trčí kvůli koronaviru v nacistických kulisách

Právo, brw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dobách německé okupace Paříže uvázli obyvatelé části pařížského Montmartru. Protikoronavirová omezení totiž podle listu Le Matin přerušila natáčení filmu a v ulicích Berthe a Androuet nedaleko baziliky Sacré-Coeur zůstaly kulisy z natáčení válečné tragikomedie podle úspěšné divadelní hry Adieu Monsieur Haffmann (Sbohem, pane Haffmanne).

Foto: Profimedia.cz

Plakát, který jako jedna z rekvizit zůstal na ulicích francouzské metropole

Článek

Děj se odehrává po roce 1940 a ulice kromě kašírovaných průčelí starých obchodů – opravny obuvi Moatii, pivovaru Hurel či klenotnictví Mercier – kvůli tomu lemují nacistické a vichystické propagandistické plakáty.

„Jako by karanténa v Paříži nezpůsobila dost zmatků! Kvůli filmování v našem bloku jsme se zasekli v roce 1941,“ rozčiloval se na Twitteru Tim McInerney, který tu bydlí. „Ještě že stihli sundat plakáty o povinných transportech Židů,“ tweetoval další pod přezdívkou Pierre.

Pařížské hotely se mění na ubytovny pro bezdomovce

Koronavirus

Snímek vyprávějící příběh židovského klenotníka, který se schovává ve sklepě, aby unikl nacistům, by měl mít premiéru v lednu 2021.

Reklama

Výběr článků

Načítám