Hlavní obsah

Prskáme do jednoho mikrofonu, ale jednat budeme, rozhodlo vedení Sněmovny

– Praha • Aktualizováno
Novinky, zpe

Vláda sice kvůli koronaviru zakázala konání akcí nad 100 lidí, jednání ústavních orgánů, například Sněmovny, ale nezrušila. Omezit zasedání se nechystá ani sama Sněmovna, byť je poslanců 200 a na malém prostoru pracují i další stovky lidí. Šéf dolní komory poslance ovšem vyzval, aby omezili zahraniční cesty.

Záznam: TK Radka Vondráčka v poslanecké sněmovněVideo: psp.cz, .

 
Článek

„Byl jsem tázán, jaká opatření se chystají v Poslanecké sněmovně. Apeluji na všechny členy Poslanecké sněmovny, aby zrušili všechny zahraniční cesty do konce března a aby oslovili své protějšky ze zahraničí a řekli jim, aby do konce měsíce odložili návštěvy,” uvedl šéf Sněmovny Vondráček.

Jednání Sněmovny se rušit nebude, i když po tom volali někteří poslanci. „Sněmovna má řadu zaměstnanců, měli bychom jít příkladem,” konstatovala šéfka TOP 09 Markéta Adamová Pekarová.

Vláda zakázala všechny akce nad 100 lidí a uzavřela školy

Koronavirus

Sám Vondráček přiznal, že poslanci jsou v úzkém kontaktu. „Střídáme se u jednoho mikrofonu, prskáme na sebe,” řekl Vondráček.

Vondráček vyzval všechny zaměstnance Sněmovny, aby omezili návštěvy, které do budovy Poslanecké sněmovny směřují. Má dojít také k omezení provozu restauračních zařízení v prostorách Sněmovny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám