Hlavní obsah

Autobusy v Praze nebudou otevírat přední dveře, jde o ochranu řidičů

Novinky, jas

Pražský dopravní podnik (DPP) rozhodl, že od pátku se nebudou na městských linkách používat přední dveře k nástupu a výstupu cestujících. U řidičů městských autobusů a na říčních přívozech bude zrušen prodej doplňkových jízdenek.

Foto: Archiv, Právo

Ilustrační foto

Článek

„U městských autobusů dojde k fyzickému uzavření předních dveří, které nebudou určeny pro nástup či výstup cestujících, ale pouze pro řidiče,” uvedl dopravce.

Ve stálých zastávkách budou městské i příměstské autobusy otevírat všechny dveře bez nutnosti využívat tlačítka dveří. V případě zastávek na znamení zatím bude pokračovat stávající režim, kdy je nutné avizovat výstup zmáčknutím tlačítka.

Vláda uzavírá hranice a omezuje cestování

Koronavirus

„Hlavní město také doporučilo omezení hotovostního prodeje jízdenek u příměstských autobusů a maximální využívání bezhotovostního odbavení,” doplnila společnost Ropid organizující dopravu v Praze a okolí. Cestující jsou nabádáni k tomu, aby pokud možno dodržovali bezpečný odstup od řidičů a k výstupu nevyužívali přední dveře.

Od pondělí 16. března se provoz autobusů bude řídit jízdními řády, které platily v lednu a únoru a prodlužovaly intervaly ve špičkách. Školní linky nepojedou.

„Provoz metra a tramvají, které jsou páteřní kolejovou dopravou, je zachován beze změny, v souladu s doporučením Světové zdravotnické organizace. Přílišná redukce provozu by totiž mohla naopak znamenat větší výskyt přeplněných spojů,” uvedl Ropid s připomněl, že všechny dveře metra i tramvají budou i nadále otevírány automaticky.

Reklama

Výběr článků

Načítám