Hlavní obsah

99letá prababička porazila koronavirus. Vděčí za to sušenkám a marmeládě, vtipkuje rodina

Devětadevadesátiletá Britka je považována za dosud nejstaršího člověka na ostrovech, který se dokázal uzdravit z nemoci Covid-19. Rita Reynoldsová onemocněla 25. března a domov důchodců, kde žila, už připravoval rodinu na její odchod. Navzdory všem předpokladům se však ženě udělalo lépe a v úterý byla prohlášena za uzdravenou. To je díky marmeládě a sušenkám, vtipkuje šťastná rodina.

Foto: Profimedia.cz

Rita Reynoldsová

Článek

Ještě do minulé neděle byl lékařský personál domova důchodců v britském Abbeyfieldu přesvědčen, že Reyonoldsové moc času nezbývá. Jenže od neděle se stav devětadevadesátileté pacientky začal zázračně zlepšovat.

„Myslel jsem, že je to pro ni konečná. Netuším, jak to zvládla,“ uvedl její vnuk Henry Phillips. „Nemyslím, že by kdy jedla zeleninu či ovoce. Měla příšerné stravovací návyky, spousta čokolády a tak. Jí pořád jen sušenky a sendviče s marmeládou,“ vtipkoval vnuk a v žertu ještě dodal, že ji tato strava musela zachránit.

Radost ve Španělsku: 93letý muž překonal koronavirus

Koktejl

Když se rodina dozvěděla, že je Rita nakažená koronavirem, byla zničená. Všichni se těšili, že s vitální stařenkou oslaví v červenci sté narozeniny. „Moje máma byla zničená naprosto, chodila za ní každý den a nejvíc se bála, že u ní nebude moci být v její poslední hodince,“ dodal vnuk Henry.

Jenže stav rodačky z ostrova Man, která pracovala u letectva jako řidička a přežila, když její dům v Liverpoolu zasáhla bomba, se jako zázrakem zlepšil a nyní se těší, až svou rodinu opět uvidí.

I když vnuk vtipkoval o tom, že ženu udržely při životě koláčky a marmeláda, má Henry jasno, že kromě opravdu tuhého kořínku vděčí Rita za život těm, kteří se o ni „neuvěřitelně skvěle starali“.

Reklama

Výběr článků

Načítám