Hlavní obsah

Zkouším nové chutě, prohlásil známý šéfkuchař, kterého zadrželi za přechovávání drog

Novinky, tcs

Italská policie zadržela minulý týden známého sicilského kuchaře Carmela Chiaramonteho. Policisté u muže, který proslul několika pořady o vaření, našli rostliny marihuany a téměř kilogram usušené drogy. Kuchař se marně snažil policistům vysvětlit, že pouze objevoval nové chutě.

Foto: Carabinieri Catania

Rostliny a potraviny zabavené během zátahu u šéfkuchaře doma.

Článek

Policisté zasahovali u padesátiletého kuchaře doma ve vesničce Trecastagni na úpatí Etny. Nalezli u něj dvě zhruba dvoumetrové rostliny marihuany a necelý kilogram sušeného konopí. S odkazem na italská média o tom informoval server BBC.

Carmelo Chiaramonte byl po výslechu propuštěn a je vyšetřován na svobodě. Mužům zákona se pokoušel vysvětlit, že se pouze snaží objevovat nové chutě v gastronomii. O tom by svědčily potraviny, které byly rovněž policií zabaveny. Jednalo se o olivy v marihuanovém nálevu, víno z příměsí konopí, podobně obohacenou kávu, nebo dokonce marihuanou ochuceného tuňáka.

Soudce prokázal mimořádný čich, odsouzenému nalezl v ponožce marihuanu

Koktejl

Podle policie kuchař, který se popisuje jako „zemědělsko-potravinářský konzultant pro středomořskou kuchyni třetího tisíciletí“, s drogou i obchodoval. Další zásoby drogy totiž našli policisté v kuchařově autě. Že šlo o drogu určenou pro prodej, usoudili policisté z množství omamné látky a metody ukrytí.

Chiaramonte pracuje jako šéfkuchař v hotelu Katane Palace v nedaleké Catanii. Ve větší známost však vešel moderováním kuchařského pořadu o „historii produkce a tradice sicilského zemědělství“. Jeden z dílů se jmenoval Nemorální recepty a afrodiziakální pokrmy.

Reklama

Související články

Lidstvo kouří marihuanu už 2500 let

Archeologové v západní Číně odhalili důkaz, že naši předci kouřili marihuanu už před tisícovkami let. Na odhaleném pohřebišti v Pamíru nalezli misku...

Výběr článků

Načítám