Hlavní obsah

Soudce prokázal mimořádný čich, odsouzenému nalezl v ponožce marihuanu

Obvinění z držení konopí nestačilo dvaadvacetiletému muži z německého Hannoveru, který minulý týden stanul před soudem. Během líčení soudce ucítil marihuanu, a tak nechal obviněného prohledat. Podle Daily Mailu, který o incidentu informoval, měl ukryté malé množství marihuany v ponožce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Serbuhan G. čelil obvinění z držení nelegálních drog poté, co u něj v březnu strážníci našli 14 sáčků s marihuanou.

Během soudního řízení soudce Koray Freudenberg ucítil neobvyklý odér. Zeptal se proto obviněného, zda má u sebe drogy. Negativní odpověď však soudce nepřesvědčila a raději nechal Serbuhana G. prohledat. Zajímavostí je, že obžalovaného prohledal totožný strážník, který jej v březnu zadržel. Ani tentokrát policista nevyšel naprázdno, sáček s marihuanou našel v jeho ponožce.

Soudce udělil nepoučitelnému mladíkovi za první přestupek pokutu ve výši 1800 euro (47 tisíc korun). Serbuhan G. se však kvůli druhému provinění bude muset zúčastnit soudního řízení znovu.

Nebyl to první případ, kdy soudce ucítil marihuanu

Podruhé už by raději neměl pokoušet. Před rokem se totiž soudce Freudenberg účastnil policejní kontroly, když jej na ulici zaujal mladík s velkým batohem. I tehdy nechal podezřelého prohledat, načež se ukázalo, že v batohu ukrývá marihuana.

Německému listu Hannoversche Zeitung prozradil, že cit na rozpoznání marihuany má díky výcviku na identifikaci zakázaných látek z dob, kdy pracoval jako prokurátor, a nikoliv v důsledku pochybného mládí.

Reklama

Výběr článků

Načítám