Hlavní obsah

Vlídná slova královny Harrymu: Vždy budete vítáni zpět

Novinky, jky

Potřebovali vyčistit vzduch. Právě proto se uskutečnila schůzka mezi královnou a princem Harrym. Během čtyřhodinového rozhovoru měla 93letá panovnice svému vnukovi mimo jiné říci, že je velmi milován, a pokud se kdykoli v budoucnu rozhodne znovu plnohodnotně reprezentovat britskou královskou rodinu, bude vždy vítán, informoval deník Sun.

Foto: Reuters

Královna Alžběta II. se svým vnukem Harrym

Článek

„Královna měla s Harrym hodně co probírat. A toto byla pro oba ideální příležitost, aby se ke všemu vyjádřili. Královna tak měla možnost o samotě probrat s Harrym jeho plány do budoucna. Šlo o výrazně uvolněnější prostředí a oba se mohli svěřit s tím, co měli skutečně na srdci,” řekl britskému deníku zdroj blízký vládnoucí rodině.

Poprvé bez titulu. Říkejte mi prostě Harry, vyzval princ

Koktejl

Podle zdroje je panovnice značně rozčilená z rozhodnutí páru odstěhovat se do Severní Ameriky kvůli tomu, že by ráda častěji vídala svého devítiměsíčního pravnuka Archieho. Jeho rozhodnutí ale přijímá. Chtěla mu však vyjasnit, že tato dohoda bude z její strany fungovat, pouze pokud nebudou využívat Harryho původu z královské rodiny. Právě z toho důvodu je nechtěla nechat používat slůvko „royal” pro jejich nadaci, tvrdí zdroj.

Odstoupí koncem měsíce

Královna prý svému vnukovi „velmi jasně” sdělila, že budou on i Meghan vždy vítáni zpět s otevřenou náručí, pokud změní svůj názor ohledně ustoupení z čelných pozic britské královské rodiny. Tímto svým rozhodnutím vyvolali značné napětí v celé královské rodině. Na atmosféře rozhodně nepřidalo ani to, že Harry s Meghan své názory často ventilovali prostřednictvím médií.

Kanada už nebude platit ochranku Harrymu a Meghan

Amerika

Oficiální odstoupení ze seniorních pozic královské rodiny se odehraje 31. března. Minulý týden mezitím Kanada potvrdila, že po tomto kroku páru nebude nadále poskytovat ochranu. Tím pádem nejspíše padne uhrazení těchto nákladů, které se mohou vyšplhat až na bezmála 600 milionů korun ročně, na britské daňové poplatníky.

Reklama

Výběr článků

Načítám