Hlavní obsah

Vendula Svobodová nemá pro miminko výbavu ani jméno

PRAHA

Vendula Svobodová se již netrpělivě těší na okamžik, kdy si přinese z porodnice domů své očekávané miminko. Manželka hudebního skladatele Karla Svobody přitom ještě nemá pro svého potomka ani vybrané jméno, ani nakoupenou výbavičku. Říká, že všechno má svůj čas.

Foto: Jindřich Horkel

Chrám v Polici nad Metují

Článek

" Naše miminko se narodí koncem května, jak se to čím dál víc blíží, už bych chtěla mít všechno za sebou," potvrdila Svobodová.

"Zatím jsem nekupovala vůbec nic, výbavičku i ostatní věci pro miminko budu pořizovat až úplně těsně před jeho narozením," prozradila nastávající maminka.

Dohady kvůli křestnímu jménu

Ani jméno vybrané nemá. Kvůli němu dokonce mezi manželi vznikly spory. "Zatím jsme se pro žádné definitivně nerozhodli. Nejspíš se o něm budeme ještě chvíli dohadovat," uvedla Svobodová.

"Pro holčičku by se mi líbilo jméno Anna-Marie, ale u kluka se nám zatím nedaří najít společné řešení. Já jsem navrhovala jméno po tatínkovi, ale ten to odmítá. Líbí se mi také David, ale raději si koupím knížku o jménech a budeme vybírat podle ní," popsala různé varianty a dodala, že křtiny, i když jsou dnes moderní, pořádat nebudou.

Peníze z koncertu také na inkubátor

Budoucí maminka je stále v jednom kole. Na plné obrátky pracuje na charitativních projektech Nadačního fondu Kapka naděje. Z výtěžku nedávného Koncertu pro Asii v pražské Sazka Aréně nakupuje zařízení pro nemocnici ve městě Galle na Srí Lance.

"Koncert vynesl sedm miliónů korun a už přesně vím, za co je utratíme. Celý výtěžek půjde na vybavení pediatricko-porodnického oddělení nemocnice v Galle. Asi za dva milióny jsme koupili inkubátor a další zařízení a teď čekáme na další požadavky nemocnice. Už připravujeme další akce a mimo jiné i poděkování pro umělce, kteří se koncertu zúčastnili," uvedla Svobodová.

Reklama

Související články

Vendula Svobodová ráda houbaří a rybaří

Vendula Svobodová, manželka hudebního skladatele Karla Svobody, ve svém volném čase chodí ráda na ryby a je také velkou houbařkou. A protože houby teď rostou,...

Hravý Myšmaš ozdobený Song Ladies

Betlémskou kaplí v Prokopově ulici na Žižkově v úterý večer zněly hlasy dvou pěveckých sborů. Pražský pěvecký soubor Myšmaš si totiž jako hosty na svůj Letní...

Výběr článků

Načítám