Hlavní obsah

Vendula Svobodová ráda houbaří a rybaří

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vendula Svobodová, manželka hudebního skladatele Karla Svobody, ve svém volném čase chodí ráda na ryby a je také velkou houbařkou. A protože houby teď rostou, vyrazila do lesa v Jevanech, kde manželé Svobodovi bydlí.

Foto: HZS Zlínského kraje

Místo tragické nehody.

Článek

"Přinesla jsem velký košík hub. I mnoho báječných panských hřibů. Tak jsem manželovi uvařila houbovou omáčku a také bramboračku plnou hub. To on má moc rád," prozradila.

"Kromě toho, že jsem vášnivá houbařka, také ráda rybařím. To ovšem není pro mého muže, aby seděl někde u vody. Na ryby chodím sama, ale moje úlovky musí doma zabít. Toho já nejsem schopna, to bych nedokázala," svěřila se Svobodová.  

Maximum pro nemocné děti

Díky její nadaci Kapka naděje dostávají nemocnice finanční příspěvek na léčbu leukémie dětí a na diagnostické přístroje. Však také na vlastní kůži zažila hrůzu z této nemoci, když její jediná dcera právě na tuto chorobu dlouho umírala.

"Letos se nám už podařilo vybrat pět a půl miliónu korun. K tomu přispěl přímý přenos nadačního koncertu v televizi Prima, který jsem moderovala společně s Tomášem Krejčířem," uvedla.

"Před Vánocemi chystáme další koncert, tentokrát s Dagmar Peckovou ve Španělském sále Pražského hradu. Snažím se dělat pro nemocné děti maximum," podotkla Svobodová, která by ráda měla další dítě, už ale se šťastnějším osudem. Jenže to se nedá jednoduše naplánovat.

"To už je vyšší věc. Záleží na Pánu Bohu, aby se nám to povedlo. Ale teď mám dokonce dvě miminka, ale psí. Pořídili jsme si dvě brazilské fily. Jsou jim čtyři měsíce a až vyrostou, budou velké jako dogy. Nyní jsou to dvě rozkošná malá štěňátka, z nichž mám skutečnou radost."

Reklama

Související články

Vendula Svobodová zhubla a chce dítě

Vendula Svobodová, která se podílí na charitativní činnosti pro děti nemocné leukémií Kapka naděje, si v životě prožila to nejhorší, co může matku vůbec...

Výběr článků

Načítám