Hlavní obsah

Hravý Myšmaš ozdobený Song Ladies

Novinky, Zuzana Rožková

Betlémskou kaplí v Prokopově ulici na Žižkově v úterý večer zněly hlasy dvou pěveckých sborů. Pražský pěvecký soubor Myšmaš si totiž jako hosty na svůj Letní koncert pozval vokálně instrumentální soubor Song Ladies z Kladna.

Foto: Zuzana Rožková

Letní MYŠMAŠ koncert

Článek

Když se dá dohromady 14 lidí různého věku, pohlaví, povolání a koníčků, je z toho pořádný „myšmaš”. Ale když všechny spojuje láska k hudbě a ke zpěvu, pak vznikne pěvecký acapella soubor Myšmaš. Právě ten v úterý večer zpíval početnému posluchačstvu v Betlémské kapli na pražském Žižkově. 

Soubor v několika posledních letech vede Lucie Freiberg, která pro letní koncert naprosto správně zvolila barvitý písňový výběr. Na úvod zazněla rozverně vějířová argentinská píseň a pak zpěváci plavně propluli přes gospel až k jazzu. Moderní osvěžení přinesla písnička od dua Eurythmics.

Hostem koncertu byl soubor Song Ladies. Když se kaplí rozezněly duchovní písně, bylo více než zjevné, jak právě tyto skladby ženským hlasům sluší. Kladenské Song Ladies pokračovaly s veleznámým hitem Haleluja a nad jejich milou úpravou by se Leonard Cohen v nebi mohl jedině radovat. Úsměvy v celé kapli vykouzlila píseň Kladno od YoYobandu a všichni kladeňačkám uvěřili, že mají rády své město, i když "v Praze je toho stokrát víc". 

Vrcholem večera se rozhodně stal překvapivý souboj souborů, když se oba ucházely o přízeň posluchačů stejnou skladbou. Lehce po osmé se totiž kostelem rozezněla Pátá v podání hlasů Myšmaše, když před tím ji zazpívaly i Song Ladies. Pro oba soubory klání dopadlo výborně, protože ovace na závěr byly mohutné.

Sympatickým zakončením bylo, když mužové z Myšmaš obdarovali květinou všechny ženy souboru Song Ladies.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám