Hlavní obsah

Uplavala, guvernére. Trump řešil problém s podáním rukou

Novinky, nčs

Americký prezident Donald Trump se v úterý setkal s arizonským guvernérem Dougem Duceyem. Při vystupování z letadla ve Phoenixu se nejdříve zdálo, že si prezident s guvernérem podají ruce, pak ale Trump na poslední chvíli uhnul. Ostatně i pozdravy dalších účastníků byly dost kostrbaté.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Síla zvyku - Trump si na poslední chvíli nepotřásl rukou s guvernérem ArizonyVideo: Reuters

 
Článek

Trump do Arizony zavítal tento týden v rámci návštěvy továrny na výrobu ochranných pomůcek. Po příletu do Phoenixu však došlo k menšímu nedorozumění, když si chtěl prezident podat ruku s arizonským guvernérem. Vzhledem k pandemii koronaviru se však nedoporučuje, aby si lidé podávali ruce. Místo toho mají volit jiný způsob společenského gesta. A to si na poslední chvíli nejspíš uvědomila i americká hlava státu.

Ačkoliv k Duceymu přistupoval Trump s nataženou rukou a guvernér už se chystal mu pozdrav oplatit, na poslední chvíli stáhl prezident ruku pryč, až to vypadalo, že si s Duceyem zahrál oblíbenou dětskou hru „uplavala”.

Trumpovým slovům o koronaviru nevěří ani čtvrtina Američanů

Koronavirus

Oba muži však vzali situaci s nadhledem a pozdrav vyřešili nakonec poplácáním po ramenou. Ani další účastníci setkání si tak úplně nevěděli rady. Úsměvná situace se nakonec vyřešila již tradičním „plácnutím” lokty.

Trump navrhoval píchat lidem dezinfekci. Teď neví, proč lidé volají, zda se tak mají léčit

Amerika

Jak už Trump prohlásil v minulosti, k ochranným pomůckám má dost vlažný vztah. Nošení roušek nikomu nenakazuje a sám ho dodržovat nebude, jak se nechal na začátku dubna slyšet.

Reklama

Výběr článků

Načítám