Hlavní obsah

Stařenka z New Yorku přežila pád ze sedmého patra díky ovoci a zelenině

Novinky, nčs

O obrovském štěstí může hovořit 76letá Barbara Hellerová z New Yorku. Ta v pátek vypadla z okna svého bytu v sedmém patře. Život jí zachránily krabice s ovocem a zeleninou, které se shodou okolností nacházely na ulici.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Děsivý pád z bytu v sedmém patře zbrzdily krabice naložené mrkvemi, cibulí, hruškami a limetkami, které v tu chvíli stály před obchodem v přízemí a čekaly na uskladnění. Podle Charlese Hellera, bývalého manžela Hellerové, zbrzdil pád kromě krabic také plastový přístřešek v prvním patře.

Jedná se o malý zázrak, že Hellerová vyvázla z pádu živá. Skončila sice se zlomenou pánví, polámanými žebry a propíchnutou plící, ale kromě toho, že přežila, neutrpěla ani poranění hlavy.

Cizí zavinění vyloučeno

Už před pádem nebyla žena v dobré kondici. Podle exmanžela se Hellerová zotavovala po operaci zad a mohla sotva chodit.

V pátek byla se seniorkou v bytě Kelly Blueová, která se v poslední době o svoji kamarádku a její domácí mazlíčky starala. Podle Blueové se Hellerová, která trpí chronickou plicní nemocí, šla k oknu nadýchat čerstvého vzduchu. Když se z okna naklonila, spadla dolů.

Batole přežilo pád ze třetího patra, chytili ho kolemjdoucí

Koktejl

„Neviděla jsem přímo ten pád, ale slyšela jsem ránu a běžela se podívat, co se stalo. Vyběhla jsem na terasu a nejdřív mi ani nepřišlo, že je to ona. Pak mi to ale došlo a myslela jsem si, že je mrtvá. Běžela jsem dolů, kde už jí dávali ostatní první pomoc,” uvedla Blueová.

Hellerová byla po příjezdu záchranné služby při vědomí a byla převezena ve stabilizovaném stavu do nemocnice. Policejní vyšetřování vyloučilo možnost cizího zavinění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám