Hlavní obsah

Školní bazén obsadily hladové opice

Válka primátů v Thajsku pokračuje a s nadsázkou lze říct, že ten vyspělejší druh prohrává. Lidé v Lobpuri se snažili zredukovat počet makaků za pomoci sterilizace, ale efekt se nedostavil. Město stále terorizují opičí gangy, které bojují o jídlo, kterého se jim nedostává. Nyní opice obsadily školní bazén nedaleko města.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Školní bazén obsadily hladové opiceVideo: AP

 
Článek

Bazén ve škole nedaleko města Lobpuri si až donedávna užívali během tělocviku školáci. V úterý však přišli makakové z města a bazén a jeho přilehlé okolí bez milosti obsadili. Když si opice zrovna neužívají chladivé vody, šplhají po plotech a snaží se dětem ukrást jídlo.

„Dřív jsme plavali v bazénu během tělocviku. Od té doby, co přišly opice, už jsme si nezaplavaly. Chovají se, jako by jim to tu patřilo,“ uvedla jedna ze studentek. „Jednou mi ukradli oblečení na tělocvik, do kterého jsem se chystala převléct. Nepokoušela jsem se je honit, protože jsem se bála, že na mě zaútočí,“ dodala studentka.

Ředitel školy uvedl, že učitelé dostali za úkol děti víc hlídat v případě, že by se opice objevily poblíž. Škola rovněž nechá instalovat vyšší ploty a elektrické ohradníky, které by dotěrné makaky měly zadržet.

Thajsko zase kastruje opice. Válka primátů pokračuje

Koktejl

V provincii Lobpuri i v dalších částech města se potýkají s opičím problémem od loňského března. Makakové v parcích měst (zejména právě v Lobpuri, kde jsou opice posvátné a přezdívá se mu Opičí město) byli zvyklí na to, že je krmí turisté. Jenže turisté se zásobami jídla přestali jezdit a přemnožené opice začaly hledat potravu, kde se dá. Čím méně je jídla, tím jsou makakové dotěrnější a agresivnější.

„Chápu, že do školy zamířili kvůli potravě, ale začíná to být opravdu problém,“ posteskl si ředitel. Ani sterilizace stovek opic zatím nepřinesla své ovoce a makakové dál vládnou thajským ulicím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám