Hlavní obsah

Rozhodně nejsme rasistická rodina. Princ William poprvé reagoval na výroky Meghan a Harryho

Princ William a jeho manželka, vévodkyně Kate, se v rámci plnění svých královských povinností objevili na veřejnosti poprvé od interview Harryho a Meghan, které na Britských ostrovech i po celém světě vyvolalo značný rozruch. „Rozhodně nejsme rasistická rodina,“ lakonicky prohlásil na dotaz novináře William.

Rozhodně nejsme rasistická rodina, prohlásil princ WilliamVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Tvrzení Meghan a Harryho v nedělním interview podle zpráv z paláce William i Kate notně rozladilo. V rámci vykonávání svých královských povinností se však vévoda a vévodkyně z Cambridge objevili na veřejnosti na návštěvě školy v londýnském Stratfordu a bylo jasné, že otázka, co říkají na nařčení z rasismu, padne.

„Mluvil jste už se svým bratrem, pane?“ zavolal na Jeho Výsost novinář stanice Sky News Inzamam Rashid, když William odcházel ze školy. „Ne, ještě jsem s ním nemluvil, ale budu,“ odpověděl William.

Špatná věc ve špatný čas, hodnotí interview Meghan a Harryho víc než polovina Britů

Koktejl

„Je královská rodina rasistická, pane?“ nenechal se odbýt novinář. „Rozhodně nejsme rasistická rodina,“ opáčil princ William.

Královna se chystá zavolat Harrymu osobně

Williamův stručný komentář je prvním osobním vyjádřením někoho z královské rodiny k ostře sledovanému interview. Už předtím se na veřejnosti objevil princ Charles, tématu se ale vyhnul.

Podle palácových zdrojů upřednostňuje královna Alžběta II. osobní přístup před různými oficiálními prohlášeními, a chce se proto spojit s Harrym a Meghan přímo. Britský bulvární deník Daily Mail uvádí, že se královna snaží uklidnit rozbouřené vody a řešit celou aféru smírně.

Královna chce osobně zjistit, který člen rodiny se ptal na barvu Archieho kůže

Koktejl

Očekává se, že se s Harrym a Meghan telefonicky spojí v nejbližších dnech. Mezitím vydala přísné nařízení zaměstnancům paláce, aby se k celé záležitosti nevyjadřovali do médií.

Chtěla jsem se zabít. V královské rodině se báli o barvu kůže dítěte, uvedla Meghan

Koktejl

„Lidé v paláci doslova vyšilují z toho, co se stalo, a někteří zaměstnanci by velice rádi veřejně vyvrátili to, co o nich bylo řečeno,“ uvedl pro Daily Mail zdroj z paláce. „Ale královna zaujala velmi uměřený a rozumný postoj. Jde příkladem. Tohle je záležitost, kterou si musí urovnat ona a její rodina,“ dodal zdroj.

Reklama

Výběr článků

Načítám